GENERALNA PROBA NUŠIĆA

Po Branislavu Nušiću / Miljan Prljeta

REŽIJA: Miljan Prljeta
SCENOGRAFIJA I KOSTIM: TRI ZA GROŠ & TEATRICH TIM
IZBOR MUZIKE: Miljan Prljeta
TEKST : Bojana Tušup, Sandra Janković, Miljan Prljeta

LIKOVI:
MILUTIN – Miljan Prljeta
AVA – Sandra Janković
ANĐA – Bojana Tušup

Predstava GENERALNA PROBA NUŠIĆA je vodviljska komedije u kojoj troje glumaca tumače dva i po umetnika koji se hrabro hvataju u koštac sa Nušićevim delom “Gospođa ministarka”.

Priča prati Milutina – reditelja, prezadušenog, neurotičnog kockara koji dobija nezahvalnu ponudu . Nagomilani kockarski dugovi de mu biti otpisani ukoliko napravi predstavu u kojoj de glavnu ulogu igrati Ava – sumnjiva glumica, derka kontroverznog biznismena i vlasnika lanca kladionica kome je reditelj dužan.

 

Posao je prihvatio jer nema izbora. Glavna uloga je ved dodeljena, a ostale uloge poverava iskusnim kolegama, svojoj bivšoj ženi Anđi, zapostavljenoj pozorišnoj prvakinji, i poznatom glumcu koji je slavu stekao televizijskim I filmskim ulogama…

Medjutim, slavni glumac se ne pojavljuje na probama zbog prezauzetosti, pa je reditelj primoran da njegove uloge tumači prvakinja. Prvakinja Anđa, koja ne primeduje da pati od depresije i blage histerije ima problem sa svima koji su mladji od nje, naročito ako su ženskog roda, ali ne odustaje od ideje da ponovio zaigra velikog Nušida,u režiji njenog nekadašnjeg supruga!

Publika prati proces stvaranja predstave od prve probe do premijere. Rad na predstavi dovodi do usijanja ionako ved komplikovane odnose. Ipak, posle niza
peripetija, generalna proba je neošekivano uspešna i najavljuje hit predstavu…

U predstavi GENERALNA PROBA NUŠIĆA publika ima priliku da vidi delove najpoznatijih scena iz Nušideve komedije ”Gospođa ministarka” , pa je ova predstava svojevrsni omaž našem najboljem komediografu.

Scroll to Top